Blackjack Spelregels

Het spel gaat vrij rap. Een potje blackjack duurt veelal niet veel langer een minuut. Tenzij er meerder spelers aanschuiven en zij tussen de inzetmomenten twijfelen over de inzet. Maar doorgaans weet iedereen wel wat zijn of haar tactiek zal zijn. Dus meeste potjes gaan snel. De regels zijn daar ook behoorlijk op ingesteld. Namelijk onder die 21 punten blijven met je kaarten. Met verder ook op valt aan de regels is dat ze dodelijk eenvoudig zijn eigenlijk. De meeste mensen zullen na enkele potjes het al behoorlijk onder de knie hebben. Dit is natuurlijk fijn als je het vooral voor de ontspanning van plan van te doen. Dat het niet heel veel inspanning van jezelf vraagt.

Hoe wordt blackjack gespeeld?

Het spel gaat als volgt. De bank deelt je twee kaarten toe en zichzelf ook en stel er anderen mensen mee doen deze ook. Dan begint het spel. Je kijkt naar je kaarten en maakt een inschatting of je nog een kaart kunt trekken zonder de 21 punten te overschrijden. Gebeurd dit wel als je om een extra kaart vraagt dan heb je verloren. Maar evengoed als dit bij de bank gebeurd dan heb je ook verloren. Let wel dat de aas twee waardes aan kan nemen 1 of 11. Je kunt deze waarde zelf kiezen welke je het beste uitkomt.

Blackjack spelverloop

Het spelverloop is hier al enigszins beschreven, maar we zullen er nog eventjes dieper op ingaan. Bij elke ronde dient ook de bank kaarten te pakken. Zij moeten immers met u mee gaan als u meer geld inzet. Als u meent goede kaarten te hebben. Dit is natuurlijk een mooi moment om een beetje te gaan bluffen en proberen de bank eruit te spelen, zonder nog maar iets te hebben gespeeld. Dit is dus een beetje de mentale component van het spel. Het is dus zeer zeker niet een simpel spelletje dat geen concentratie vraagt. Je bent constant bezig een risico analyse te maken of je dit moet doen of het anderen. En dat is zeker een van de punten die blackjack zo boeiend maakt. Het spel is relatief eenvoudig, maar daardoor blijft er des te meer ruimte over voor tact.

Het doel van blackjack

Het doel van blackjack is heel simpel. Je moet ervoor zorgen dat je nooit boven de 21 punten komt met je kaarten. En je moet proberen hoger te scoren dan de bank als je beide voor elkaar krijgt dan win je. Dit klinkt heel makkelijk maar de bank heeft natuurlijk ook zelf een tactiek en zal ook door hebben hoe ze moeten spelen.